Eşme Ayva
Orjin
Türkiye
Tat
Mayhoş

Eşme Ayva

Orjin

Türkiye

Tat

Mayhoş

Özellikleri

Ülkemizde yetiştirilen en önemli çeşitler arasında yer almakta olup yetiştiriciliği son yıllarda Marmara bölgesinde yaygınlaşmıştır. Yarı dik gelişir ve geniş taç oluşturur. Çok verimli bir çeşit olup Meyve orta – iri, iri, yuvarlak geniş karınlı, sapa doğru dar, meyve silindirik, sap kısmı uzunca, çiçek kısmı küttür Meyve eti gevrek, sulu, mayhoş, boğucu değildir. Sofralık değeri yüksektir. Diğer ayvalarda olduğu gibi Ateş Yanıklığı (Ervinya) hassastır. Uygun koşullarda 5 ay muhafaza edilebilir.

Tat Ölçer
Limon Ayva
Orjin
Türkiye
Tat
Mayhoş

Limon Ayva

Orjin

Türkiye

Tat

Mayhoş

Özellikleri

Pazar değeri yüksek, meyvesi küresel sap tarafına doğru uzun ve verimli bir çeşittir. Kabuk limon sarısı renkte, meyve eti sarımsı renkte, sert, sulu ve mayhoştur.

Tat Ölçer

Ayva’nın Faydaları

 

  • Mide ve bağırsakları güçlendirir.
  • 100 gramı 60 kalori olan ayva diyet yapanlar için ideal bir meyvedir. Ayrıca, sindirim sistemin dengelenmesinde de etkili rol oynar.
  • Karaciğer tembelliğini giderir, düzenli çalışmasını sağlar.
  • Kanı temizler.
  • Çarpıntıya iyi gelir.
  • Bronşit ve verem gibi akciğer hastalıklarına ve öksürüğe karşı yararlıdır.
  • Gelişmekte olan çocuklar için kemik gelişimi açısından faydalıdır.
  • Şurubu ile gargara yapmak boğaz iltihaplarına iyi gelir.
  • İshali kesmekte etkilidir, fakat fazlası kabızlığa neden olabilir.
Çeşit Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara
Eşme Ayva
Limon Ayva
Lejant: Hasat Soğuk havada bulunabilirlik Mevcut Değil